ΓΥΝΑΙΚΕΣ, σήμερα, 8 Μαρτίου, γιορτάζουμε ΤΙ;

14:11 8/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Mαρτίου 8, γιορτή του Θεοφυλάκτου Επισκόπου Νικομηδείας και της… θεοφύλακτης γυναίκας. Πόσο, όμως, καθυστέρησε η γυναίκα να θεωρηθεί ίση προς τον άνδρα!

Στις μέρες μας η ποσόστωση των γυναικών θεωρείται από πολλές γυναίκες προνόμιο, αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, απαξιώνει το φύλο μας, εντάσσοντάς το σε πράξη κλιμάκωσης κατά ποσοστά για λόγους κυρίως κομματικούς και άλλους. Εξάλλου, πρόσφατα η πολιτεία τίμησε δεόντως τις χήρες γυναίκες προσθέτοντας, κατά γενική ομολογία στην περίπτωση αυτή, ένα ακόμη προνόμιο,

αυτό των συντάξεων!

Ας μη λησμονούμε ότι πρώτοι οι Έλληνες τραγικοί ποιητές τίμησαν την γυναίκα. Ο Σοφοκλής με τη μοναδική και ανεπανάληπτη προσωπικότητα της Αντιγόνης και ο Ευριπίδης, που τόσο άδικα χαρακτηρίστηκε από πολλούς «αντιφεμινιστής», λόγω της Μήδειας, με τον προφητικό του στίχο «τιμή στων γυναικών το γένος έρχεται».

Σκέπτομαι ότι τη φετινή ημέρα της γυναίκας, λόγω και της «πρώτη φορά» Αριστεράς, θα πρέπει να την αφιερώσουμε στην βουλευτή κυρία Μεγαλοοικονόμου, μια ΜεγαλοΓυναίκα «πρωτότυπη» για την πολιτική ζωή αυτού του τόπου, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τις τελευταίες επιδόσεις της στο…εγκώμιον μέλος…

Θεός φυλάξοι!!!

The post ΓΥΝΑΙΚΕΣ, σήμερα, 8 Μαρτίου, γιορτάζουμε ΤΙ; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα