Ταξίδι στην αιωνιότητα…

19:56 10/3/2013 - Πηγή: Aixmi

Κλείνεις τα μάτια και αφήνεσαι στη μουσική της Ελένης Καραϊνδρου. Στη μουσική που συνόδευσε τη ματιά του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε οκτώ από τις ταινίες του. Κι ύστερα ανακαλούνται μία μία οι σκηνές, τα πλάνα, οι ήρωες του, τα συναισθήματα που σου προκάλεσε η κινηματογραφική του αφήγηση στις ταινίες «Ταξίδι στα Κύθηρα» , “Ο Μελισσοκόμος», «Τοπίο στην ομίχλη», «Το μετέωρο βήμα του πελαργού», «Το βλέμμα του Οδυσσέα», ”Μια αιωνιότητα και μια μέρα», «Το Λιβάδι

που δακρύζει», «Η σκόνη του χρόνου».

Και κάπως έτσι αρχίζει το ταξίδι, ξανά.

Εμπνευσμένη από τις συνθέσεις της Ελένης Καραϊνδρου για τις ταινίες του Αγγελόπουλου είναι η παράσταση του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, «Ταξίδι στην αιωνιότητα» που χορογράφησε ο Ρενάτο Τζανέλλα. Στην παράσταση ο Τζανέλλα χορογραφεί επίσης τις αριστουργηματικές σουίτες Μπαχιάνας Μπραζιλέιρας αρ. 4, 5, 9 του Εϊτόρ Βίλλα – Λόμπος, όπου η παραδοσιακή βραζιλιάνικη μουσική συνδιαλέγεται με το πνεύμα της μουσικής του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια του δεύτερου μέρους της παράστασης με τις μουσικές της Ελένης Καραΐνδρου έχει σχεδιάσει η Κατερίνα Αγγελοπούλου, κόρη του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η οποία έχει εργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε ταινίες μικρού μήκους, στο θέατρο και στην όπερα.

Τη μουσική διεύθυνση υπογράφουν ο Μίλτος Λογιάδης (17, 20/3) και ο Τάσος Συμεωνίδης ( 16/3). Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Τιμές εισιτηρίων: € 20, 25, 30, 40, 45, 50 / Παιδικό, φοιτητικό: € 15

Πληροφορίες στο Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59-61, τηλ. 210 36 62 100 )

Keywords
Τυχαία Θέματα