Ταπεινωτική ήττα για τη Μέρκελ στην έδρα της – Άνοδος του ακροδεξιού AfD

23:59 4/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Ήττα σοκ υπέστησαν η καγκελάριος και το κόμμα της CDU στις εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο Μεκλεμβούργου-Πομερανίας όπου είδε τα ποσοστά της να συρρικνώνονται και τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει το ακεοδεξιό, αντιλαίκό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη γερμανία AfD.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξασφαλίζει την πρώτη θέση με το 30% των ψήφων, έχοντας υποχωρήσει κατά 5 ποσοστιαίες

μονάδες σε σχέση με το 2011. Ακολουθεί το AfD με το 21% των ψήφων και η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με το 19%-20% των ψήφων στο κρατίδιο που είναι και η εκλογική περιφέρεια της καγκελαρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit poll που μεταδόθηκαν από τα δίκτυα ARD et ZDF της δημόσιας τηλεόρασης.

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι αφήνουμε πίσω μας την CDU της Μέρκελ (…) και ίσως αυτό να είναι και η αρχή του τέλους της καγκελαρίου Μέρκελ», δήλωσε ο Λάιφ-Ερικ Χολμ, επικεφαλής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Το AfD εισέρχεται για πρώτη φορά στη βουλή του κρατιδίου και αυξάνει διαρκώς τη δυναμική του σε ολόκληρη τη χώρα. Βάσισε την προεκλογική του εκστρατεία στην πολεμική κατά της Μέρκελ για την προσφυγική της πολιτική, που προφανώς της κόστισε την έδρα της…

Keywords
Τυχαία Θέματα