Ινιαρίτου: «Προδοσία» η παρουσία Τραμπ στο Μεξικό

20:31 4/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Με άρθρο του ο βραβευμένος με Όσκαρ Μεξικανός σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου χαρακτηρίζει «προδοσία» το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Μεξικό προσκάλεσε και έκανε δεκτό τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι διαρκώς «προσβλητικός» έναντι των Μεξικανών.

«Η πρόσκληση του Ενρίκε

Πένια Νιέτο στον Ντόναλντ Τραμπ είναι μια προδοσία«, γράφει ο Ινιάριτου και προσθέτει: «Στηρίζει και νομιμοποιεί αυτόν που μας προσβάλλει, που μας φτύνει και μας απειλεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μπροστά σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Προδίδει αναξιοπρέπεια και ενισχύει μια πολιτική εκστρατεία μίσους εναντίον μας«, προσθέτει στο άρθρο του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα El Pais.

Ο κινηματογραφιστής αναφέρει πως αισθάνεται «βαθιά λύπη», «αγανάκτηση» και «ντροπή» και κατηγορεί την κυβέρνησή του ότι δεν κήρυξε τον Ντόναλντ Τραμπ «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στο έδαφος του Μεξικό.

Η αιφνίδια επίσκεψη του Τραμπ επικρίθηκε έντονα στο Μεξικό, καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουπλικανών υπόσχεται να ανεγείρει, με έξοδα της χώρας, ένα τείχος στα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες για να περιορίσει τη ροή των παράτυπων μεταναστών. Επιπλέον, δεσμεύθηκε να απελάσει εκατομμύρια Μεξικανούς που ζουν παράτυπα στις ΗΠΑ. Πέρυσι είχε αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία του δηλώνοντας ότι το Μεξικό βάζει να περάσουν από τα σύνορα «βιαστές» και άλλοι εγκληματίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα