Τα Panama Papers «ενέπλεξαν» και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό

22:32 10/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Η ελβετική εφημερίδα Le Matin, είχε γράψει ότι εικονικές εταιρίες που έχουν δημιουργηθεί από το δικηγορικό γραφείο Mossack Fonseca επωφελούνται από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Le Matin, η Mossack Fonseca δημιούργησε δύο εταιρίες –την Brotherhood Foundation και την Faith Foundation– τις οποίες πρότεινε στους πελάτες της για να συλλέξουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η ΔΕΕΣ αναφέρθηκε ως δικαιούχος αυτών των δύο «ιδρυμάτων», χωρίς να έχει ενημερωθεί γι αυτό.

Σε παρέμβαση

του στην εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ Πίτερ Μάουρερ δήλωσε πως η αυθαίρετη χρήση του ονόματος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού από ορισμένες εταιρίες των οποίων το όνομα εμφανίζεται στα «Panama Papers» ενέχει «τεράστιους» κινδύνους για τη δράση της και το προσωπικό της.

«Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Αν βρεθούμε, για παράδειγμα, ότι έχουμε σχέση με μια υπεράκτια εταιρία, η οποία ανήκει σε μια εμπόλεμη ομάδα, δεν τολμώ να φανταστώ πόσο θα μπορούσαμε να βρεθούμε αναμεμιγμένοι», είπε στη Le Matin ο Μάουρερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα