Συρία: Ο πρώην πρωθυπουργός Χιτζάμπ επικεφαλής φορέα της αντιπολίτευσης

21:04 17/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας Ριάντ Χιτζάμπ εκλέχθηκε από εκπροσώπους πολιτικών παρατάξεων και αντιπολιτευόμενων ενόπλων οργανώσεων της Συρίας που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Ριάντ επικεφαλής ενός πολιτικού φορέα που αναμένεται να τις εκπροσωπήσει σε μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες, ανέφεραν την Πέμπτη πηγές στη συνάντηση.

Ο Χιτζάμπ, που αποσκίρτησε από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ το 2012, εκλέχθηκε με 24 ψήφους από τα 34 μέλη του σώματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου

Εξωτερικών, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι σχετικά με την συριακή κρίση, ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη σε επίπεδο μεγάλων δυνάμεων και στην συνομιλία «σημειώθηκε η ανάγκη διατήρησης της συναίνεσης των χωρών» που θα συμμετάσχουν.

Εξάλλου με ανακοίνωση της σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ χαρακτήρισε ύποπτη τη συμμαχία 34 χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και αμφισβήτησε την ικανότητα του Ριάντ να ηγηθεί της νεοσύστατης συμμαχίας, απορρίπτοντας οποιαδήποτε συμμετοχή της σε αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα