Συνεχίζεται η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» – Έχει πάρει κλίση μέσα στο λιμάνι

11:48 30/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το πλοίο από το μεσημέρι της Τετάρτης έχει πάρει κλίση περίπου έξι μοιρών, λόγω του όγκου των νερών, που πέφτουν στο εσωτερικό από τους πυροσβέστες αλλά και από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης που ρίχνει διαρκώς νερό από την οροφή των καταστρωμάτων.

Στη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο

μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί, ενώ κατά την επιχείρηση κατάφεραν να ανοίξουν τον καταπέλτη του πλοίου ώστε να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.

Οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ υψηλές και προσεγγίζουν ακόμη και τους 500 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, θυμιζοντας καταστάσεις από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Τα βίντεο από το enikos.gr

The post Συνεχίζεται η φωτιά στο «Ελ. Βενιζέλος» – Έχει πάρει κλίση μέσα στο λιμάνι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα