Λουτσέσκου: «Με μια ευκαιρία φάγαμε τέσσερα γκολ»-Αιχμές για ΑΕΚ και «όχι» για άλλες μεταγραφές

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου απέδωσε στη διαφορά εμπειρίας σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της πίεσης τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Μπενφίκα. Μάλιστα άφησε αιχμές για την ΑΕΚ αναφέροντας πως… παίρνοντας το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ είχε πιο βατό δρόμο προς τους ομίλους. Τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης...

«Η Μπενφίκα είναι πολύ υψηλότερου επιπέδου, με πολλή εμπειρία, είναι
δέκατη στο ranking της UEFA. Η διαφορά ήταν στη διαχείριση της πίεσης. Εκείνοι κράτησαν την ψυχραιμία τους όταν εμείς προηγηθήκαμε με 1-0 και παίζαμε πολύ καλά. Όμως εμείς κάναμε τα λάθη που έδωσαν στην Μπενφίκα τη δύναμη και την ψυχολογία να περάσει. Η Μπενφίκα είναι πιο δυνατή από μας, αλλά οι παίκτες μου πρέπει να είναι περήφανοι γιατί σε όλα τα ματς έδωσαν τα πάντα, απέναντι σε ομάδες με περισσότερη εμπειρία. Συνεχίσαμε να παίζουμε ακόμη κι όταν το σκορ ήταν 1-4», δήλωσε αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός.

Όσο για το αν θεωρεί πως η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του στην Τούμπα στοίχισε, είπε: «Ο τρόπος που αμυνθήκαμε δεν ήταν κακός. Η Μπενφίκα δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Είχαν μία αλλά σκόραραν τέσσερις φορές. Είναι δύσκολο να μπαίνεις μπροστά σε αυτό το ματς και να δέχεσαι δύο γκολ με τον τρόπο που τα δεχτήκαμε. Είναι θέμα διαχείρισης πίεσης. Ήταν διαφορετική η ψυχολογία μετά το δεύτερο γκολ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς ποια είναι η ευκαιρία που έχει ο ΠΑΟΚ πίσω από αυτό τον αποκλεισμό, απάντησε: «Είδαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο, αν διαχειριστούμε καλύτερα τα συναισθήματά μας και την πίεση. Κερδίσαμε αυτοπεποίθηση, μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ηρεμία».

Σχετικά με το αν η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να βοηθήσει στον ΠΑΟΚ να ζήσει την εμπειρία των ομίλων του Champions League, είπε: «Αυτός ήταν ο στόχος μας, τον πετύχαμε αλλά για άλλους λόγους τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχαμε ένα πιο δύσκολο μονοπάτι σε σχέση με την άλλη ομάδα (σ.σ. ΑΕΚ). Όμως αντιμετωπίσαμε δυνατές ομάδες και αυτή η εμπειρία μπορεί να μας βοηθήσει».

Για τη συνέχεια, τόνισε: «Θα παίξουμε για όλους τους στόχους μας. Πρώτα έχουμε το ματς με τον Πανιώνιο, μετά τα ματς στο Europa League όπου θέλουμε να προχωρήσουμε και φυσικά υπάρχει για το Κύπελλο».

Τέλος, για το αν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές απάντησε μονολεκτικά «Όχι».
Keywords
Τυχαία Θέματα