Σύλληψη υπαλλήλου της Αμερικανικής πρεσβείας για τις υποκλοπές Kαραμανλή

18:06 16/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη σύλληψη πρώην υπαλλήλου της αμερικανικής πρεσβείας διατάσσει με ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων προσώπων.

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής της υπόθεσης Δημήτρης Φούκας, εξέδωσε το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 65χρονου πρώην υπαλλήλου της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την κατηγορία της κατασκοπείας,

καθώς από τα στοιχεία της έρευνας που διενεργεί, φαίνεται πως ο Αμερικανός -κατηγορούμενος πλέον- είναι ο πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων.

Τα πλήρη στοιχεία του κατηγορουμένου Αμερικανού αναμένεται να δοθούν εντός των επόμενων ημερών στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαθέτει σοβαρά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η σύζυγος του πρώην υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ, τον Ιούνιο του 2004, αγόρασε από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά τα περίφημα «καρτοκινητά-σκιές».

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι μια από τις επίμαχες τηλεφωνικές συνδέσεις ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή, στην οποία ακολούθως ενεργοποιήθηκε και δεύτερη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή «Πρεσβεία ΗΠΑ Βασ. Σοφίας 91».

Ο κατηγορούμενος, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών, φέρεται να απομακρύνθηκε από την Ελλάδα για ένα μικρό διάστημα και να επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 με διπλωματική πλέον ιδιότητα, ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα