Συγκλονιστική ανακάλυψη: Βρήκαν το νεκρικό κρεβάτι Του Ιησού (ΒΙΝΤΕΟ)

15:00 4/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας φέρεται να έκαναν ερευνητές στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, καθώς οι επιστήμονες ανοίγοντας τον Πανάγιο Τάφο ήρθαν μπροστά σ’ ένα θέαμα που τους προκάλεσε απόλυτο δέος.

Οι ερευνητές φέρεται να ανακάλυψαν το νεκρικό κρεβάτι, μια πλάκα από ασβεστόλιθο, πάνω στην οποία τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωση, ενώ μέσα στον Τάφο εντοπίστηκε και δεύτερη, γκρίζα μαρμάρινη πλάκα με Σταυρό,που ήταν προηγουμένως άγνωστη στους ερευνητές και θεωρείται ότι σκαλίστηκε τον 12ο αιώνα από τους Σταυροφόρους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror.

Ο Τάφος έχει σφραγιστεί με μάρμαρο από το 1555 προκειμένου να μην μπορούν οι επισκέπτες να αποσπάσουν κειμήλια και αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον αποσφράγισαν.

Επί χρόνια οι ερευνητές κοντράρονταν για το αν πράγματι ο Πανάγιος Τάφος είναι το σημείο που ετάφη Ο Ιησούς.

Στο σημείο αυτό θεωρείται ότι ετάφη Ο Ιησούς για τρεις ημέρες μετά τη Σταύρωσή Του. Ωστόσο ο ναός έχει ιδρυθεί κι ανοικοδομηθεί τόσες φορές που υπήρχαν αμφιβολίες για το αν πράγματι εδώ ήταν Ο Ταφος.

O αρχαιολόγος Φρέντρικ Χίμπερτ του National Geographic, τόνισε: «Το πιο εκπληκτικό πράγμα για μένα ήταν όταν αφαιρέθηκε το πρώτο στρώμα και βρήκαμε ένα δεύτερο κομμάτι από μάρμαρο. Ήταν γκρι, όχι κρεμ, όπως το εξωτερικό, και ακριβώς στη μέση ήταν χαραγμένος ομοιόμορφα ένας σταυρός. Δεν είχαμε ιδέα ότι ήταν εκεί».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό αποτελεί ορατή απόδειξη ότι το σημείο που οι προσκυνητές λατρεύουν σήμερα είναι πραγματικά ο ίδιος τάφος που βρήκε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος τον 4ο αιώνα. Είναι καταπληκτικό».

«Όταν συνειδητοποίησα τι είχαμε βρει τα γόνατά μου έτρεμαν».

«Μετά το άνοιγμα του ιερού τάφου, θρησκευτικοί ηγέτες από την ελληνική και την αρμενική ορθόδοξη εκκλησία καθώς και Φραγκισκανοί μοναχοί, οι οποίοι μοιράζονται την ευθύνη για την εκκλησία, ήταν οι πρώτοι που μπήκαν στον τάφο. Βγήκαν με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπα τους. Στη συνέχεια, πέρασαν οι μοναχοί και βγήκαν και εκείνοι χαμογελώντας. Ήμασταν όλοι πραγματικά πολύ περίεργοι. Στη συνέχεια μπήκαμε εμείς, κοιτάξαμε μέσα. Αν και δεν υπήρχαν αντικείμενα ή οστά, ο τάφος δεν ήταν άδειος» υπογράμμισε ο αρχαιολόγος.

To κλειδί για τον Τάφο τον κρατούσε μία μουσουλμανική οικογένεια που ξεκλείδωνε την πύλη κάθε μέρα επί 500 χρόνια!

Καθώς οι επισκέπτες συρρέουν κατά χιλιάδες καθημερινά οι ερευνητές διέθεταν μόλις τρεις ημέρες για να τον αποσφραγίσουν και να ερευνήσουν. Μάλιστα, ήρθαν μπροστά στο εύρημά τους ώρς μόλις πριν επιστρέψουν στη λειτουργία το μνημείο. Σύμφωνα με τον Φρίντρικ έχουν συλλέξει τόσα στοιχεία που θα τους πάρει μήνες για να τα αναλύσουν όλα. Ωστόσο, τονίζει ότι χωρίς τα οστά ή λείψανα ποτέ δεν θα μπορέσει η επιστημονική έρευνα να πει μετά βεβαιότητος ότι πρόκειται για τον Τάφο Του Ιησού.

Υπήρξαν κάποιες μαρτυρίες που έκαναν λόγο για μια «γλυκιά ευωδία» που αναδιδόταν από το εσωτερικό.

Μια δεύτερη φήμη που κυκλοφόρησε έντονα τις μέρες μετά το άνοιγμα της πλάκας ήταν εκείνη για «ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές» στα όργανα μέτρησης που χρησιμοποιούσε η ερευνητική ομάδα. Οι συσκευές φέρονται να εμφάνισαν δυσλειτουργία (ή σε κάποιες περιπτώσεις μόνιμη βλάβη) όταν τοποθετήθηκαν κάθετα στο σημείο όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν το Σώμα Του Ιησού.

Keywords
Τυχαία Θέματα