Τζανακόπουλος: Δεν θα δεχθούμε τα μέτρα του ΔΝΤ για δημοσιονομικά και εργασιακά

13:45 4/12/2016 - Πηγή: Aixmi

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δεχθούμε τα μέτρα που θα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84.

Χαρακτήρισε κρίσιμο το αυριανό Eurogroup καθώς θα αποτυπώσει όπως είπε μία πορεία

προς συμφωνία και πιθανόν “ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός”. «Το αυριανό Εurogroup είναι ορόσημο γιατί εκεί θα μπουν οι βασικές γραμμές της συνολικής αυτής συμφωνίας και υπάρχει η πιθανότητα για ακόμα ένα Εurogroup για να μπει η σφραγίδα» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος κι εκτίμησε ότι πιθανόν να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup έως το τέλος του χρόνου για να οριστικοποιήσει τη συμφωνία.

Αναφορικά με το χρέος επεσήμανε ότι κανείς δεν συζητά ονομαστική απομείωση αλλά χρονική επιμήκυνση των δανείων και μικρότερα επιτόκια με ταυτόχρονη μείωση πλεονασμάτων.

Μιλώντας για τα μέτρα που ζητάει το Ταμείο, είπε πως «το ΔΝΤ επαναλαμβάνει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης. Τώρα μιλάει για το 2019. Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε αποδεκτά όσα ζητάει για τα μέτρα και τα εργασιακά».

Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήταν πρόθυμοι να τα δεχτούν», καθώς όπως ανέφερε «πολιτεύτηκε με τέτοιο τρόπο που άνοιξε την όρεξη του ΔΝΤ».

Σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις Σόιμπλε, ο κυβερνηιτκός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους. Μπορούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταλήξουμε σε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων που μπορούν να τραβήξουν πιθανά προς τα κάτω και τα πλεονάσματα», σημείωσε. Και εκτίμησε ότι «η Ευρώπη δεν θα μείνει αμέτοχη. Δεν προεξοφλώ τίποτα, αλλά το κλίμα είναι τέτοιο που έχει τις προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου».

Keywords
Τυχαία Θέματα