Στουρνάρας: Ποτέ δεν ήμουν έμμισθος σύμβουλος της Novartis

16:06 17/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαιώνει ότι γνωρίζει προσωπικά τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, Κων/νο Φρουζή, τονίζει ότι ως οικονομολόγος είχε κάνει σύμβαση με τη φαρμακοβιομηχανία για να παρουσιάσει 2-3 εκδηλώσεις της λαμβάνοντας το σύνηθες για όλους τους καθηγητές Οικονομικών ποσό, διαψεύδει όμως ότι υπήρξε ποτέ «έμμισθος σύμβουλός της».

Μιλώντας στην εφημερίδα

ΤΑ ΝΕΑ αναφέρει: «Ουδέποτε υπήρξα -όπως το παρουσιάζουν- έμμισθος σύμβουλος της Novartis. Αυτά είναι ανοησίες. Ήμουν καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και η τελευταία μου θέση στον ιδιωτικό τομέα ήταν γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Το ΙΟΒΕ είναι ένα think tank αμιγώς του ιδιωτικού τομέα. Μεταξύ των κλάδων που παρακολουθούσαμε στο ΙΟΒΕ ήταν και η φαρμακοβιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό η Novartis μου ζήτησε να κάνω δύο ή τρείς παρουσιάσεις στην Αθήνα, η τελευταία εκ των οποίων το 2011, σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Για τις παρουσιάσεις αυτές υπογράψαμε συμβάσεις. Το αντίτιμο ήταν το σύνηθες που λαμβάνουν οι καθηγητές Οικονομικών. Ουδέποτε υπήρξα -όπως το παρουσιάζουν- έμμισθος σύμβουλος της Novartis».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει προσωπικά τον κ. Φρουζή, απάντησε «βεβαίως είχα έρθει σε επαγγελματική επαφή μαζί του από τις πρώτες μέρες του ΙΟΒΕ. Ποτέ και πουθενά δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο».

Στουρνάρας: Ποτέ δεν ήμουν έμμισθος σύμβουλος της Novartis

The post Στουρνάρας: Ποτέ δεν ήμουν έμμισθος σύμβουλος της Novartis appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα