Στουρνάρας: Επωφελής για την Ελλάδα η προληπτική πιστωτική γραμμή

21:07 12/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Υπέρ της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο τάχθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Αν και διαπιστώνει πως «η οικονομία ανακάμπτει» εκτιμά ότι η χώρα έχει ακόμη να διανύσει κάποια απόσταση μέχρι να αποκτήσει μόνιμη χρηματοδότηση από τις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.
Μιλώντας σε εκδήλωση

του Ελληνο-ισπανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για «το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», o κ.Στουρνάρας επεσήμανε ότι «η διατήρηση της εξαίρεσης είναι, κατά την άποψη της ΤτΕ, σημαντική για την ομαλή χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών όσο η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας είναι κάτω από την βαθμίδα επένδυσης».

Τόνισε πως, η Αθήνα θα πρέπει τουλάχιστον να διαπιστώσει εάν και με ποιους όρους θα μπορεί να λάβει την προληπτική στήριξη των εταίρων και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο κ. Στουρνάρας παρότρυνε επίσης την κυβέρνηση να προχωρήσει απρόσκοπτα και γρήγορα στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων – ειδικά των ώριμων ιδιωτικοποιήσεων – ενόψει της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

Επιπλέον, κάλεσε εκ νέου τους θεσμούς, από την πλευρά τους, να συγκεκριμενοποιήσουν τα μέτρα αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, τα οποία θα διευκολύνουν τις εξόδους της Αθήνας στις αγορές και μπορεί να δρομολογήσουν ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

The post Στουρνάρας: Επωφελής για την Ελλάδα η προληπτική πιστωτική γραμμή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα