Ιερώνυμος για βιβλία Θρησκευτικών: Να φέρουν σφραγίδα της Εκκλησίας

18:15 12/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Νέα «ρουκέτα» Ιερώνυμου, αυτή τη φορά για τα βιβλία των Θρησκευτικών, θέμα στο οποίο επανήλθε στη διάρκεια κοινής σύσκεψης της Ιεράς Συνόδου με τους καθηγητές των Θεολογικών Σχολών, υποστηρίζοντας πως αυτά πρέπει να έχουν τη «σφραγίδα» της Εκκλησίας.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, βάσει του Συντάγματος, καλώς ή κακώς η Εκκλησία έχει αρμοδιότητα να πει τη γνώμη της για τα βιβλία των Θρησκευτικών και μίλησε για τις διατάξεις του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας. Σύμφωνα με αυτές «το κείμενο που θα διδαχθεί πρέπει να φέρει τη

σφραγίδα της Εκκλησίας ότι δεν είναι αντορθόδοξο και αντιχριστιανικό. Αυτό είναι βασικό πράγμα που πρέπει να το λάβουμε υπόψη».

Επισήμανε επίσης ότι «εδώ πρέπει να παραδεχτούμε ότι μας παραβλέπει η πλευρά της Πολιτείας. Μας παραβλέπει και βιάζεται, καθώς ήδη κυκλοφορούν τα νέα βιβλία. Τα συζητάμε, όμως, αυτά και πρέπει να πω ότι υπάρχει προαίρεσις».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «εμείς ως Εκκλησία, ως Ιερά Σύνοδος μολονότι μας επιτίθενται, μας πληγώνουν, μας καταλογίζουν ότι είμαστε αδιάφοροι κλπ, έχουμε υπομονή. Και περιμένουμε. Και θα περιμένουμε να δούμε αυτά τα τετράδια (σ.σ. βιβλία Θρησκευτικών). Και θα συμβουλευτούμε τους καθηγητές πανεπιστημίου, τους θεολόγους ώστε η κρίσις μας να είναι αυτή που πρέπει να είναι. Και εκεί θα δούμε αν συμφωνούμε ή δεν συμφωνούμε για τα περαιτέρω. Όμως ενώ εμείς έχουμε υπομονή σαν Σύνοδος, βλέπουμε από πλευράς πολιτείας βιασύνη. Γιατί ήδη κυκλοφορούν τα νέα τετράδια (βιβλία Θρησκευτικών) και γίνεται το μάθημα στα σχολεία. Αυτό πρέπει να πούμε ότι μας ανησυχεί λίγο».

Ιερώνυμος για βιβλία Θρησκευτικών: Να φέρουν σφραγίδα της Εκκλησίας

The post Ιερώνυμος για βιβλία Θρησκευτικών: Να φέρουν σφραγίδα της Εκκλησίας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα