Στον εισαγγελέα οι 7 εμπλεκόμενοι στην Combat 18

12:32 7/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Άλλα δύο άτομα εμπλέκονται σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική και θα οδηγηθούν μαζί με τους πρώτους 5 συλληφθέντες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμη ημεδαπών, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών,

κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών).
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.
Στο μεταξύ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 35χρονος δικηγόρος, θαυμαστής και νοσταλγός της Απριλιανής δικτατορίας. Μάλιστα θεωρείται ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο εξάρθρωσης της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικηγόρος υποσχόταν νομική κάλυψη στα μέλη της οργάνωσης που πρωτοστατούσαν στις εξτρεμιστικές δράσεις τους.
H οργάνωση της Combat 18, εκτιμάται ότι ξεκίνησε τη δράση της το 2015 και φέρεται να ευθύνεται για τουλάχιστον 20-25 επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις αναρχικών, βανδαλισμούς εβραϊκών μνημείων και επιθέσεις κατά Ρομά στο Μενίδι (μετά τη δολοφονία από «αδέσποτη» σφαίρα 11χρονου παιδιού το 2017).
Η οργάνωση αντλεί έμπνευση από την «Combat 18», τη ναζιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αγγλία. Ο αριθμός 18 παραπέμπει στα αρχικά γράμματα του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ (Adolf Hitler), ενώ άρχισε σταδιακά να επεκτείνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με σύνθημα: «Υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε».

The post Στον εισαγγελέα οι 7 εμπλεκόμενοι στην Combat 18 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα