Στον δρόμο οι κάτοικοι των τουρκικών ακτών από τον φόβο του Εγκέλαδου (BINTEO)

09:10 21/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο ισχυρός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων στην Κω, προκάλεσε ζημιές και αναστάτωση και τις τουρκικές ακτές και κυρίως στη Μούγλα και στην Αλικαρνασσό.

Συγκεκριμένα, στην Αλικαρνασσό υπέστησαν βλάβη οι μετασχηματιστές ρεύματος και αρκετά μέρη του νησιού να μείνουν χωρίς ρεύμα. Υπήρξε πρόβλημα και με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Στην Γκουμπέτ τεράστια κύματα χτύπησαν την όχθη από το τσουνάμι που σήκωσε ο σεισμός.

Οι

κάτοικοι της Σμύρνης, της Μούγλας, του Αίδινίου, της Μανίσας δεν επέστρεψαν σπίτια τους από τον φόβο μήπως καταπλακωθούν από συντρίμμια, ενώ στην Αλικαρνασσό περίπου 70 άτομα πήγαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα καθώς είτε είχαν πηδήξει για να διασωθούν. Το νοσηλευτικό προσωπικό προσφέρει υπηρεσίες στον κήπο εξαιτίας της κατάρρευσης της οροφής.

Στη Μούγλα επίσης περίπου 80 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία χωρίς ωστόσο να φέρουν βαριά τραύματα. Οι Αρχές της Αλικαρνασσού κάλεσαν τον κόσμο να μην μπει στα σπίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα