Στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο της Exxon Mobil

10:44 12/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, στον στόχο «Δελφίνος», κατέπλευσε το πλοίο γεωτρύπανο Stena Icemax της ExxonMobil, ενώ αναμένεται να προχωρήσει σε δύο γεωτρήσεις.

Η πρώτη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και να διαρκέσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου και η δεύτερη θα αρχίσει σχεδόν αμέσως μετά και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Ιανουαρίου.

Από σήμερα αρχίζουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την πρώτη γεώτρηση, ενώ το πρώτο σκάφος υποστήριξης πλησιάζει στο γεωτρύπανο και το δεύτερο πλοίο υποστήριξης

βρίσκεται εν πλω για μεταφορά των πρώτων προμηθειών και εξοπλισμού.

Τη γεώτρηση της ExxonMobil «θωρακίζουν» στρατιωτικά οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ισχυρή παρουσία με πολεμικά πλοία στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και με πτήσεις κατασκοπευτικών αεροσκαφών U-2, εχοντας απευθύνει προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχθούν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Η περιοχή έχει δεσμευτεί με Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν υπήρξε οποιαδήποτε προσέγγιση από τούρκικα σκάφη.

The post Στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ το γεωτρύπανο της Exxon Mobil appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα