Yeni Safak: Οι Έλληνες κλέβουν την ΑΟΖ της Λιβύης

09:35 12/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε επίσκεψή του στη Λιβύη παρουσίασε δύο χάρτες οπου αποδεικνύει ότι η Ελάδα επιδιώκει να εκμεταλλευτεί και την τουρκική αλλά και τη λιβυκή υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak.

Ο Χουλουσί Ακάρ διεκδικεί για χάρη της Τουρκίας σύνορα με τη Λιβύη, όπως ερμηνεύεται η κίνησή του. Σύμφωνα με τους

χάρτες, ούτε η Κρήτη, ούτε η Κύπρος αλλά ούρε και κανένα νησί μπορούν να έχουν πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες και έτσι μπορεί να υπάρξουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, παίρνοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο.

«Οι Έλληνες κλέβουν την ΑΟΖ της Λιβύης» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, σύμφωνα με το skai.gr. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ακάρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύθηκε την αστάθεια που ακολούθησε στη Λιβύη μετά τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι για να σφετερισθεί μεγάλο μέρος της Λιβυκής υφαλοκρηπίδας, κάτι που έχει κάνει η Ελλάδα εις βάρος και της Τουρκίας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ακάρ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει «υφαρπάξει» 39.000 τ. χλμ. από την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης.

Όπως επισημαίνεται τον Οκτώβριο είχε παρουσιάσει χάρτη σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα επιδιώκει να περιορίσει την Τουρκία σε υφαλοκρηπίδα μόλις 41.000 τ. χλμ., με την Ελλάδα και την Κύπρο να διεκδικούν 104.000 τ.χλμ» σε βάρος της Τουρκίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης.

The post Yeni Safak: Οι Έλληνες κλέβουν την ΑΟΖ της Λιβύης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα