Στο εδώλιο ο Μέσι για φοροδιαφυγή 4 εκατ. ευρώ

11:20 3/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Για φοροδιαφυγή 4 εκατ. ευρώ κατηγορείται ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι. Ο ποδοσφαιριστής απολογήθηκε για τα εκατομμύρια που δεν δήλωσε στην εφορία, ενώ οι κατηγορίες αφορούν την περίοδο 2007-09.

Η υπερασπιστική του γραμμή παρέμεινε στο γεγονός ότι ο Μέσι δεν είναι εκείνος που λαμβάνει τις αποφάσεις, ενώ υπογράφει όσα χαρτιά του βάζουν μπροστά του χωρίς ωστόσο να τα διαβάζει. Ο πατέρας του Χόρχε Μέσι ήταν εκείνος που ανέλαβε

ολόκληρη την ευθύνη για όσα καταλογίζουν στον άσο των γηπέδων. Αν κριθεί ένοχος, ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με φυλάκιση 22 μηνών.

«Δεν ήξερα τίποτα, εγώ ήμουν αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Δεν είχα ιδέα. Είχα εμπιστοσύνη στον πατέρα μου και τους δικηγόρους. Ξαναλέω ότι πίστευα όσα μου έλεγε ο μπαμπάς μου. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να με κοροϊδέψει. Ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα οικονομικά θέματα, δεν ήξερα ότι παραβιαζόταν ο νόμος. Υπέγραφα απλά. Ούτε διάβαζα ούτε ρωτούσα. Aπλά έβγαζα φωτογραφίες και έπαιζα σε διαφημίσεις. Έκανα ό,τι μου έλεγε» επανέλαβε ο Μέσι στην απολογία του.

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας του Χόρχε απολογήθηκε λέγοντας: «Στόχος μου ήταν να κάνω πιο εύκολη τη ζωή του γιου μου, ώστε να ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο. Ο Λέο δεν ξέρει τίποτα από όλα αυτά τα θέματα, με τα χρήματα και τις εταιρίες. Σε κάποιες από τις επίμαχες συμφωνίες δεν είχα καν ανάμιξη. Είχαμε έναν εκπρόσωπο και απλά έλεγα ναι ή όχι όταν με ρωτούσε. Ο Λέο δεν διάβαζε τα συμβόλαια. Απλά τα υπέγραφε». Με την κατάθεση των δύο ανδρών ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και σήμερα θα γίνουν οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, προπηλακίστηκε από το συγκεντρωμένο πλήθος και πολλοί ήταν εκείνοι που τον κατηγορούσαν και για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των Panama papers.

Keywords
Τυχαία Θέματα