Στην Ουγγαρία διέφυγε ο Γκρούεφσκι – Το επιβεβαίωσε το ΥΠΕΣ της ΠΓΔΜ

10:11 14/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Στη Βουδαπέστη βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Ο Γκρούεφσκι με ανάρτησή του στο facebook γνωστοποίησε ότι διέφυγε στην Ουγγαρία ενώ κατήγγειλε ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής του. «Τις τελευταίες ημέρες, δέχθηκα αναρίθμητες απειλές κατά της ζωής μου. Βρίσκομαι στη Βουδαπέστη και ζητώ πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές

Αρχές» έγραψε στην ανάρτησή του, σημειώνοντας ότι μένει πιστός στη Μακεδονία.

Εναντίον του Γκρούεφσκι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων έπρεπε να είχε παρουσιαστεί σε φυλακή της χώρας έως τις 8 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα όταν δεν είχε γίνει αυτό εκδόθηκε ένταλμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ «ο πρώην πρωθυπουργός σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή και να εκτίσει ποινή διετούς φυλάκισης για διαφθορά, διέφυγε στην Ουγγαρία» και αναφέρει πως οι ουγγρικές Αρχές απάντησαν στο ερώτημα που τους υποβλήθηκε πως «ο Γκρουέφσκι βρίσκεται στην Ουγγαρία, όπου έχει ζητήσει άσυλο».

The post Στην Ουγγαρία διέφυγε ο Γκρούεφσκι – Το επιβεβαίωσε το ΥΠΕΣ της ΠΓΔΜ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα