Ανοίγουν τους λογαριασμούς του Σημίτη

09:22 14/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει πως η Δικαιοσύνη προχωρεί στο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου και δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Επιπλέον, η Αρχή ζητεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί και της συζύγου του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλα και του Λουκά Ρωμανού, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το έγγραφο απευθύνεται στις

τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς καθώς και στην Attica Bank και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται πως λόγω της προσθήκης του ονόματος του κ. Λουκά Ρωμανού και των κκ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

The post Ανοίγουν τους λογαριασμούς του Σημίτη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα