Στην Αθήνα ο Καζνέβ με κεντρική ατζέντα την αξιολόγηση και το μεταναστευτικό

08:37 3/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Τέσσερα βασικά θέματα περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Γάλλου πρωθυπουργού που επισκέπτεται την Αθήνα και θα έχει επαφές με την ελληνική ηγεσία. Αξιολόγηση, επενδύσεις,ευρωπαϊκό μέλλον και μεταναστευτικό είναι τα κεντρικά θέματα που θα απασχολήσουν τις επαφές του Καζνέβ.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για το κλείσιμο της αξιολόγησης και διεμήνυσε ότι ελπίζει σε συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, πριν από

τις 20 Μαρτίου αλλά και σε οριστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2018.

Για τις επενδύσεις στη χώρα μας, σημειώνεται ότι είναι σταθερό το γαλλικό ενδιαφέρον, ενώ για τον σκοπό αυτό θα δει τους συμπατριώτες του επιχειρηματίες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, οι συναντήσεις του Γάλλου πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα γίνονται σε μια κομβική συγκυρία για την πορεία της ηπείρου μας. Λίγα 24ωρα πριν την Τετραμερή Συνάντηση των μεγάλων, παραδοσιακών ευρωπαϊκών χωρών (με τη συμμετοχή Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Ισπανίας), στις 6 Μαρτίου, στο Παρίσι. Και φυσικά, λίγες ημέρες πριν από την επέτειο συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, στις 25 Μαρτίου.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό η Γαλλία έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της με συνέπεια στο πλαίσιο της πολιτικής μετεγκατάστασης και η Αθήνα έχει κάθε λόγο να συνεχιστεί αυτή η πολύ καλή συνεργασία.

Μάλιστα, ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση που οργανώνει ο «Γαλλικός Οργανισμός για τη Μετανάστευση και την Ένταξη», για τους αιτούντες άσυλο που προβλέπεται να μετεγκατασταθούν στη Γαλλία μέσα στον Μάρτιο.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ θα επισκεφθεί, επίσης, το γαλλικό σχολείο και το γαλλικό ινστιτούτο, ενώ θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.

Ο Μισέλ Σαπέν θα έχει, τέλος, συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, επίσης με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα