Συγκλονιστική φωτογραφία

Πρόσφυγας έκρυψε τον 23χρονο γιο της μέσα σε βαλίτσα για να ταξιδέψει μαζί της στην Αθήνα

Αντιμέτωποι με μια απίστευτη αλλά συνάμα λυπηρή εικόνα βρέθηκαν αντιμέτωποι άντρες του λιμενικού στην Μυτιλήνη, οι ανακάλυψαν έναν 23χρονο άντρα μέσα στη βαλίτσα της 41χρονης μητέρας του από τη Συρία.

Credit photo: Lesvospost.gr

Η γυναίκα διέθετε το απαραίτητο τρίπτυχο δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας και έτσι μπορούσε να φύγει από τη Μυτιλήνη

και να ταξιδέψει στην Αθήνα. Δεν ίσχυε, όμως, το ίδιο και για τον 23χρονο γιο της…

Η πρόσφυγας από τη Συρία επιβιβάστηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στο πλοίο «Αριάδνη» προκειμένου να αναχωρήσει για τον Πειραιά.

Στο πλευρό της, κουβαλώντας τη βαλίτσα της ήταν ο μεγαλύτερος γιος της που δεν είχε στην κατοχή του το απαραίτητο έγγραφο για να ταξιδέψει. Οι άντρες του λιμενικού ήλεγξαν τη βαλίτσα και εντόπισαν τον 23χρονο, που προσπαθούσε να αναχωρήσει για την Αθήνα με αυτό τον περίεργο τρόπο.

Και οι τρεις πρόσφυγες συνελήφθησαν…

Το περιστατικό αυτό δεν είναι πρωτοφανές. Καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος γίνονται αυτόπτες μάρτυρες απίθανων μέσων που μετανάστες και πρόσφυγες μετέρχονται ώστε να καταφέρουν αν φύγουν από τη Λέσβο.

Το περασμένο Σαββάτο μετανάστης προσπαθούσε να ανεβεί στο πλοίο από τον κάβο με τον οποίο ήταν δεμένο στο λιμάνι.

Καθημερινό δε είναι το φαινόμενο της προσπάθειας διαφυγής σε φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα μέσα στα οποία και κρύβονται λίγο πριν αυτά επιβιβασθούν στα πλοία της γραμμής.
Πηγή ethnos.gr

The post Συγκλονιστική φωτογραφία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα