Μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού με σφραγίδα Φορτούνη!

23:21 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Αντρίκεια πρόκριση του Ολυμπιακού.

Με ηγέτη τον Κώστα Φορτούνη, που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-1 του Ατρομήτου που είχε προηγηθεί με γκολ-οφσάιντ του Ντάουντα (46’) και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας! Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών έκρινε τον αγώνα, καθώς μοίρασε έτοιμο γκολ στον Ρομαό

(64’) και λίγο αργότερα (71’) σκόραρε ο ίδιος για να… τουμπάρει τους Περιστεριώτες.

Κάκιστος ο Ατρόμητος, είχε μηδέν τελικές στο πρώτο μέρος, ενώ μετά το γκολ-οφσάιντ του Ντάουντα αλλά και την ισοφάριση του Ολυμπιακού, δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι Πειραιώτες λόγω ανόητης αποβολής του Ντα Κόστα για σπρώξιμο στον Λε Ταλέκ και χάνει το ερχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Έτσι έπαιξαν

Με το κλασσικό 4-2-3-1 και χωρίς εκπλήξεις παρέταξε τον Ατρόμητο ο Σα Πίντο. Ο Γκορμπούνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κιβρακίδη, Ζησόπουλο, Φυτανίδη και Κατράνη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Ο Μανιάτης με τους Ούμπιδες το δίδυμο στον άξονα, ο Λημνιός στο ένα άκρο, ο Πλατέλλας στο άλλο και ο Τόνσο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντάουντα.

Μία έκπληξη από τον Πάουλο Μπέντο στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ο Φορτούνης έμεινε στον πάγκο -όπως και ο Ρέτσος-, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-1-1. Ο Λεάλι υπερασπίστηκε την εστία, με τους Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια να βρίσκονται στην τετράδα της άμυνας. Ρομαό και Ανδρούτσος ήταν τα δύο χαφ, οι Ελιουνούσι και Μανθάτης στα πλάγια και ο Σεμπά χρησιμοποιήθηκε ως περιφεριακός επιθετικός, δίπλα στον Ανσαριφάρντ.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός μπήκε με εμφανή διάθεση στο ματς να πάρει τον έλεγχό του, είχε την κατοχή και προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρομήτου, που είχε παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα-επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα, έβγαζαν διάθεση και πάθος στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να κρατήσουν τη μπάλα και να την κυκλοφορήσουν.

Με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος. Ο Ντα Κόστα άλλαξε εξαιρετικά το παιχνίδι, ο Φιγκέιρας γύρισε με τη μία τη μπάλα αλλά ο Ελιουνούς δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς το τέρμα και τον Γκορμπούνοφ να διώχνει -με τη βοήθεια του δοκαριού- σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, ο Ατρόμητος σε κάθε κόντρα έβγαινε και… οφσάιντ και στο 24’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την δεύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Ο Σεμπά με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Ανσαριφάρντ, αυτός έκανε τις προσποιήσεις στον Φυτανίδη και το σουτ από τα πλάγια αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων αντέδρασε ξανά σωστά.

Ο Ατρόμητος ήταν ακίνδυνος επιθετικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και πήρε ακόμη περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, μετά τη φάση του Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να φτιάξει κάποια άλλη. Οι δυνατές μονομαχίες κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο -σε μία από αυτές ο Ρομαό πήγε με τις τάπες στον Κατράνη μαρκάρισμα που… σήκωνε και κόκκινη κάρτα- ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Οι Περιστεριώτες είχαν πάει το ματς εκεί που ήθελαν, ήξεραν ότι τους έφτανε μια… απλή νίκη για να πάρουν την πρόκριση και «σόκαραν» τους φιλοξενούμενους, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Πλατέλλας έδωσε στον Κιβρακίδη που ήταν εμφανέστατα εκτεθειμένος (η φάση έγινε μπροστά στον α’ βοηθό, Πολυχρόνη Κωσταρά), αυτός γύρισε τη μπάλα και ο Ντάουντα από το ύψος του δευτέρου δοκαριού την έσπρωξε στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στον Ατρόμητο.

Ο Ολυμπιακός βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο είχε μπροστά του σχεδόν ένα ημίχρονο για να αντιδράσει και να πετύχει ένα γκολ. Και ο Πάουλο Μπέντο έβαλε το… χεράκι του για να συμβεί αυτό. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Φορτούνη στο 56’ και αυτός σε ένα τέταρτο «καθάρισε» την πρόκριση. Στο 63’ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Ρομαό, που δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά μέσα από την περιοχή να ισοφαρίσει το σκορ. Οκτώ λεπτά αργότερα δε, με ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε λα Μπέγια έφερε τούμπα το ματς και έδειξε στους «ερυθρόλευκους» τον δρόμο προς τα ημιτελικά.

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα