Επεισόδια με μολότοφ στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα

Ένταση σημειώθηκε στις συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Συμπλοκές σημειώθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία

για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στην κλούβα των ΜΑΤ που έχει παραταχθεί στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου, εμποδίζοντας την πρόσβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Λίγα λεπτά μετά μικρής έκτασης επεισόδια τώρα στην πλατεία Κοραή με τη λήξη της πορείας για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των ανδρών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι νεαροί απωθήθηκαν γρήγορα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στα γύρω στενά.

Μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στην κατάληξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικούς, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Επιθέσεις με μολότοφ και στην Πάτρα

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα στη συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν από αγνώστους έγινε ρίψη κροτίδων με αποτέλεσμα την έκλυση μεγάλης ποσότητας καπνού.

Άτομα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πέταξαν μολότοφ και πέτρες στην Ερμού ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδο στην Κορίνθου έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας.

Στο σημείο μετέβη όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ράγισε καρδιές η Μάγδα Φύσσα

Στιγμές που μονάχα μια μάνα μπορεί να καταλάβει διαδραματίστηκαν στο Κερατσίνι, λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα πλησίασε το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του γιου της, το χάιδεψε και το φίλησε στοργικά όπως μια μάνα το παιδί του, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια, μαζί με τον πατέρα του Παύλου Φύσσα, τέθηκαν στην κεφαλή της πορείας μπροστά από το πανό που έγραφε: « 5 χρόνια…Σίγα μη φοβηθώ».

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία περίπου 3.000 ατόμων που μέσα από τους δρόμους του Πειραιά κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στις 6.30 στην Πλατεία Νίκης στο Κερατσίνι συγκεντρώθηκαν εργατικά σωματεία και φορείς του Πειραιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μαζικής συμμετοχής του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι «η απάντηση στους φασίστες της ΧΑ και τα αφεντικά τους θα δοθεί από ένα ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού. Στόχος του ταξικού εργατικού κινήματος θα πρέπει να είναι η αποκάλυψη και η απομόνωση των φασιστών ως μαντρόσκυλων των εργοδοτών».

Αντίστοιχα, πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη από κόμματα και συλλογικότητες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Σοβαρός τραυματισμός 19χρονης σε επεισόδια στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Αγρίνιο

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο Αγρίνιο, κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε, κάτω από άγνωστες ακόμα συνθήκες, μία νεαρή γυναίκα, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές.

Η πορεία ξεκίνησε στις 20.30 με αφετηρία την πλατεία Δημάδη με τη συμμετοχή περίπου 200 ατόμων. Κάποιοι εξ αυτών φορούσαν κουκούλες. Διέσχισε τις οδούς Παπαστράτου, Σουλίου, Δαγκλή, έφτασε μέχρι τη Μαβίλη όπου σημειώθηκαν τα πρώτα σοβαρά επεισόδια και ακολούθως οδηγήθηκε στην πλατεία που έγινε πεδίο μάχης. Εκεί τραυματίστηκε και η 19χρονη.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα