Στη Βουλή η πρόταση για Προανακριτική – 4 κατηγορίες για τον Παπαγγελόπουλο

13:41 26/9/2019 - Πηγή: Aixmi

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis. Στο κατηγορητήριο αναφέρονται 4 αδικήματα. Παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πρόκληση κακουργήματος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρος. Σε 22 μέρες θα πρέπει να προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας,

η οποία θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία για τη συγκρότηση της Επιτροπής (εφόσον η πρόταση υπερψηφιστεί από τουλάχιστον 151 βουλευτές.

Εξαιρετικά επιβαρυντική για τον κ. Παπαγγελόπουλο ήταν η κατάθεση της πρώην ρισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία τον κατονόμασε ως τον «Ρασπούτιν», και τον κατηγόρησε ότι την πίζε να στραφεί εναντίον πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έστω και χωρίς στοιχεία.

Σε πρώτη φάση η Προανακριτική θα εξετάσει την αρμοδιότητα ή μη της Βουλής να ασκήσει δίωξη στον κ. Παπαγγελόπουλο. Αν αποφανθεί αρνητικά, τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στη Δικαιοσύνη. Αλλιώς, η ίδια η Επιτροπή λειτουργήσει ως εισαγγελικό όργανο.

The post Στη Βουλή η πρόταση για Προανακριτική – 4 κατηγορίες για τον Παπαγγελόπουλο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα