Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς την Ιταλία

15:50 14/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς την Ιταλία λόγω του κορωνοϊού, με απόφαση της κυβέρνησης, ενώ γίνονται αυστηρότερες οι κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τις απαγορεύσεις -είτε ανοίγοντας τα καταστήματά τους, είτε διατηρώντας καθίσματα σε αυτά. Ταυτόχρονα, γίνονται συστάσεις να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των πολιτών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, μαγαζιά έτοιμου φαγητού.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν παρόντες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία ενίσχυσης του συστήματος Υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές. Μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 248 γιατροί και νοσηλευτές, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία πρόσληψης άλλοι 929 οι οποίοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Αποφασίστηκε, επίσης, η αύξηση του προσωπικού της υπηρεσίας 1135, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει σε διμερές κρατικό επίπεδο για την προμήθεια πρόσθετου ιατρικού υλικού και συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός με τους δήμους για την λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

The post Σταματούν όλες οι πτήσεις από και προς την Ιταλία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords