Η Τουρκία κλείνει τα σύνορα σε 9 ευρωπαϊκές χώρες λόγω κορωνοϊού

12:24 14/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Η Τουρκία κλείνει τα σύνορά της σε 9 ευρωπαϊκές χώρες για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Ειδικότερα αποκλείει την είσοδο σε όσους προέρχονται από Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 5 κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία φαίνεται να έχουν έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους.

Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας:

«Απαγορεύονται οι επισκέψεις κατά τη διάρκεια της εργασίας του προσωπικού, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι με χρόνια

προβλήματα υγείας, μπορούν να πάρουν άδειες από τις υπηρεσίες τους. Ακόμη, εγκαθιδρύουμε έκτακτη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και συμβουλευτικής για τον κορωνοϊό, ενώ τα σχολεία βγαίνουν σε άδεια από τις 16 Μαρτίου. Τα πανεπιστήμια κλείνουν για 3 εβδομάδες. Επίσης, περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι έξοδοι από τη χώρα, χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή απομόνωση αυτό το διάστημα. Θεωρούμε λάθος για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό, να θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα. Ας απομονωθούν εκεί που βρίσκονται τώρα. Οι επόμενες 4-5 εβδομάδες θεωρούνται πολύ κρίσιμες και πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

The post Η Τουρκία κλείνει τα σύνορα σε 9 ευρωπαϊκές χώρες λόγω κορωνοϊού appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα