Κορωνοϊός- Ο Τραμπ ήρθε σε επαφή με 2 ασθενείς- Δεν μπήκε σε καραντίνα

12:09 14/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήρθε σε επαφή με δυο πρόσωπα, τα οποία στη συνέχεια διαγνώστηκαν θετικά με κορωνοϊό, αλλά δεν έχει ζητήσει έως τώρα να υποβληθεί ο ίδιος σε τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει μολυνθεί.

Ο Αμρικανός πρόεδρος δείπνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με ομάδα προσώπων, μεταξύ των οποίων και ο Φάμπιο Βάινγκάρντεν, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Π. Κόνλι, δήλωσε ότι ακόμη ένα πρόσωπο

που συμμετείχε στο δείπνο άρχισε να έχει συμπτώματα της ασθένειας τρεις ημέρες αργότερα και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί. «Ο πρόεδρος Τραμπ αυτό είχε σύντομη επαφή μαζί του, μια επαφή χαμηλού κινδύνου», όπως είπε ο γιατρός. «Η έκθεση του προέδρου στο πρώτο πρόσωπο ήταν εξαιρετική περιορισμένη (φωτογραφία, χειραψία) και, παρόλο που πέρασε περισσότερο χρόνο κοντά στο δεύτερο κρούσμα, όλες οι επαφές τους έγιναν προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα».

Χθες Παρασκευή, ο Τραμπ κήρυξε τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κίνηση η οποία δίνει τη δυνατότητα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποδεσμεύσει 50 δισ. δολάρια για την καταπολέμιση του ιού. Θα χαλαρώσουν οι κανονισμοί που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για δημιουργία νέων νοσοκομείων και η έρευνα για θεραπεία.

Έως την Παρασκευή στη χώρα είχαν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, εκ των οποίων 41 έχασαν τη μάχη.

The post Κορωνοϊός- Ο Τραμπ ήρθε σε επαφή με 2 ασθενείς- Δεν μπήκε σε καραντίνα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα