Στα 20 μέτρα έφταναν οι φλόγες στον Υμηττό -Oλονύχτια μάχη των πυροσβεστών

16:42 12/8/2019 - Πηγή: Aixmi

Ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν 141 πυροσβέστες με τις φλόγες στον Υμηττό. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση στις 3.30, κοντά στην οδό Σερρών στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, φτάνοντας στις κεραίες με τους αναμεταδότες. Τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες (ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι), απομακρύνθηκαν έγκαιρα και μεταφέρθηκαν σε φυλάκιο της Καισαριανής.

Με συνδρομή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν αμέσως οι κάτοικοι των σπιτιών στην Παιανία, γι’ αυτό και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Το μεγάλο στοίχημα ήταν να μην περάσει στο δάσος της Καισαριανής.

Η φωτιά

προξένησε σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία και ετέθη υπό έλεγχο τα ξημερώματα μετά από συντονισμένες προσπάθειες εναέριων μέσων και επίγειων δυνάμεων. Πέντε αεροπλάνα, πέντε ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό και δύο ελικόπτερα του στρατού πήραν μέρος.

Μετά τις 9 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιονίου στην Παιανία

Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζει καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και παράλληλα στο μέτωπο της φωτιάς ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.

The post Στα 20 μέτρα έφταναν οι φλόγες στον Υμηττό -Oλονύχτια μάχη των πυροσβεστών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα