Σρι Λάνκα – Τουλάχιστον 101 νεκροί από τις πλημμύρες – 100 αγνοιούμενοι κάτω από τόνους λάσπης

01:15 25/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Σρι Λάνκα τις τελευταίες ημέρες εξ αιτίας του κυκλώνα Ροάνου, έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 101 ανθρώπους.

Τα νερά υποχώρησαν την Τρίτη σε μεγάλο μέρος των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αποκαλύπτοντας την έκταση των ζημιών των ακραίων καιρικών φαινομένων της περασμένης εβδομάδας.

Στρατιωτικοί ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τις έρευνες. Ωστόσο δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για την εύρεση επιζώντων κάτω από τόνους λάσπης. Στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τις νεροποντές αγνοούνται ακόμα πάνω από 100 άνθρωποι. Πρόκειται

για την περιοχή του Κιγκάλι, εκατό χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κέντρου αντιμετώπισης καταστροφών, Πραντίπ Κοντιπίλι, «τα νερά των πλημμυρών υποχώρησαν σε όλη τη χώρα», και «πάνω από 530 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και περίπου 4.000 υπέστησαν ζημιές».

Κατά τον ίδιο, οι περισσότεροι από τους κατοίκους της πρωτεύουσας μπόρεσαν να επιστρέψουν στις εστίες τους. Σχεδόν το ένα τρίτο των κατοίκων του Κολόμπο είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών που σάρωσαν το νησί.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει τις ζημίες για τις μικρές επιχειρήσεις και τη βιομηχανία σε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κυβέρνηση υπόσχεται να δώσει αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα