Σουλτς: Απομακρύναμε την Ευρώπη από το βάραθρο

14:42 17/7/2015 - Πηγή: Aixmi

«Είμαι ικανοποιημένος, καταφέραμε να απομακρύνουμε την Ευρώπη από το βάραθρο. Δεν θα έπρεπε να φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο, αλλά η συμφωνία απέκρουσε τον κίνδυνο Grexit και υπερασπίσθηκε την ενότητα της ζώνης του Ευρώ», τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του προς την ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

«Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο που κερδίσαμε για να μην βρεθούμε, σε λίγους μήνες, και πάλι στο χείλος του γκρεμού», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου υπεραμύνθηκε της απόφασής του να υποστηρίξει

ανοιχτά το «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου:

«Προσωπικά, υπερασπίσθηκα πάντα την ενότητα της Ευρωζώνης. Κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος εξετέθην, αλλά μόνον για να υπογραμμίσω ότι με ένα «όχι» η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να ενισχυθεί», τόνισε.

Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πολιτικός «διαφωνεί κάθετα» για λόγους πολιτικοοικονομικούς και κοινωνικούς, με όσους θεωρούν ότι «ένα Grexit θα ενίσχυε την Ευρωζώνη και θα έκανε πιο ανταγωνιστική την Ελλάδα», εκτιμώντας ότι «η Ελλάδα και η Ευρωζώνη θα πλήρωναν τεράστιο τίμημα εξαιτίας της αβεβαιότητας και ο κίνδυνος ενός ντόμινο στις αγορές έγινε αισθητός ήδη ενώ πλησίαζε η ημέρα του δημοψηφίσματος».

Ο Μάρτιν Σουλτς αναγνώρισε περαιτέρω «την δυσκολία της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι τα στερεότυπα για τα έθνη κάνουν μόνο ζημιές.

Αναφορικά με τις προβλεπόμενες, από τη συμφωνία για την Ελλάδα, μεταρρυθμίσεις, ο κύριος Σουλτς δήλωσε:

«Η συμφωνία προβλέπει μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, με στόχο μια ανταγωνιστική, διαφανή και βιώσιμη ελληνική οικονομία, για το μέλλον της Ελλάδας. Οι μεταρρυθμίσεις απουσίασαν για πάρα πολύ καιρό, και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο υπάρχει μια τόσο μακρά λίστα. Όχι επειδή υπάρχει αίσθημαεκδίκησης. Η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι πραγματική και πρόκειται για πρόβλημα που πρέπει να λυθεί σύντομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα