Λακωνία: Νεκρός 58χρονος από τη φωτιά | Καρέας: Καίγονται σπίτια

14:21 17/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Εκτός ελέγχου η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στον Υμηττό. Η φωτιά εκτείνεται σε δύο μέτωπα, το ένα δεξιά από το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, και το άλλο αριστερά από τον Καρέα, προς την Ηλιούπολη.

Η πρώτη εστία της πυρκαγιάς εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πεζοπόρα τμήματα και Πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχουν κινητοποιήσει τα εναέρια να μεταβούν ώστε να επιχειρήσουν στο έργο κατάσβεσης.

Το μέτωπο αρχικά ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στο Νεκροταφείο του Βύρωνα και τη Λ.Κατεχάκη.

Στο υπουργείο Αμύνης βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός,

ενώ αργότερα θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για τον συντονισμό για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στην περιοχή των Προσφυγικών η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οι κάτοικοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν και όπως καταγγέλλουν δεν έχει φτάσει στο σημείο Πυροσβεστική. Όμως και στη μονή του Αγίου Ιωάννη, η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς, καθώς κανείς δεν μπορεί να φτάσει για να βοηθήσει και το μοναστήρι είναι περικυκλωμένο από φλόγες. Μέσα βρίσκονται τουλάχιστον 40 μοναχές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής Καρέα και Ηλιούπολης τα πυροσβεστικά οχήματα δεν καν έχουν νερό!

Όλη η Αττική έχει καλυφθεί από καπνούς ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα το μέτωπο να έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Ο δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε στα τηλεοπτικά κανάλια ότι δεν επιχειρούν αεροπλάνα και υπάρχουν μόνο επίγειες δυνάμεις. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» είπε χαρακτηριστικά.

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στη Νεάπολη Βοιών, η οποία καίει ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ένας άνδρας 58 ετών νεκρός από έμφραγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» είναι Ελληνας που ζούσε στο Βέλγιο και βρισκόταν στο χωριό Λάχι το οποίο έχει εκκενωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα