Σόιμπλε προς Τραμπ: Οι συμφωνίες ισχύουν για όλους

12:05 17/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Τις δηλώσεις Τραμπ που χαρακτήρισε καταστροφική την προσφυγική πολιτική της Μέρκελ και εξαπέλυσε επίθεση στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ είπε πως αυτή η ΕΕ είναι η Γερμανία, σχολίασε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε κατ’

αρχήν ότι η Γερμανία και η Ευρώπη εν γένει βρίσκονται αντιμέτωπες με τεράστιες προκλήσεις, τις οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Ο κ. Σόιμπλε δεν φάνηκε πάντως να προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών σε γερμανικά προϊόντα, όπως γράφει η Deutsche Welle.

«Όποιος ποντάρει στην οικονομική ανάπτυξη, πρέπει να επενδύσει στο ελεύθερο εμπόριο και όχι στον προστατευτισμό», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «heute-journal» του ZDF, προσθέτοντας ότι στο παγκόσμιο εμπόριο υπάρχουν διεθνείς κανόνες και συμφωνίες, οι οποίες δεν αμφισβητούνται «(…) ούτε από μια νέα αμερικανική κυβέρνηση».

Νωρίτερα χθες και ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ τόνιζε ότι το Βερολίνο περιμένει καταρχήν την ορκωμοσία του Τραμπ και στη συνέχεια θα επιδιώξει να συνεργαστεί μαζί του στενά.

Keywords
Τυχαία Θέματα