Σόιμπλε: Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ το 2015 όταν σταμάτησαν το Brexit

21:12 22/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμος να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το 2015, όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες απέρριψαν το σχέδιό του να εκδιωχθεί από το ευρώ η Ελλάδα. Το αποκάλυψε ο ίδιος, στην εφημερίδα Financial Times.

«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα,

τον Ιούλιο του 2015, η Μέρκελ μου είπε: ΄Θα συνεχίσεις’; Αυτή ήταν μία από τις στιγμές που ήμουν πολύ κοντά στην παραίτηση», είπε.

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Εξομολογήθηκε ότι το 2010, όταν ξέσπασε η χρίση χρέους στην Ελλάδα, πρότεινε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ για 10 χρόνια.

«Του είπα ότι πρέπει να είστε σε θέση να υποτιμήσετε το νόμισμά σας, δεν είστε ανταγωνιστικοί. Οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας θα είναι δύσκολο να γίνουν σε μία δημοκρατία. Ππρέπει να φύγετε από το ευρώ για μία ορισμένη περίοδο. Όλοι, όμως, είπαν ότι δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να γίνει αυτό».

Ο σημερινός πρόεδρος της γερμανικής Βουλής υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να είχε μπει ποτέ στην Ευρωζώνη. Γι αυτό και στη συνέχεια επιχείρησε ο ίδιος να τη θέσει εκτός, σε δυο διαφορετικές χρονικές στιγμές.

The post Σόιμπλε: Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ το 2015 όταν σταμάτησαν το Brexit appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα