«Η Υπόσχεση – Καημένε μου Μάρικ»: Από την εφηβεία, βίαια στην ενηλικίωση

17:21 22/3/2019 - Πηγή: Aixmi

Η βίαιη ενηλικίωση στις δυσχερότερες συνθήκες μιας σίγουρα όχι ιδανικής εποχής, είναι ο άξονας του κλασσικού έργου του Αλεξέι Αρμπούζοφ «Η Υπόσχεση – Καημένε μου Μάρικ» που παρουσιάζεται φέτος κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Φούρνος, σε μετάφραση του Γιώργου Σεβαστίκογλου και διασκευή / σκηνοθεσία της Ελεάννας Σαντοριναίου.

Οι τρεις ήρωες του έργου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατάματα την αλήθεια μιας σκληρής εποχής, όμως παράλληλα

δεν θα διστάσουν να ερωτευτούν και να ονειρευτούν. Αυτά, εξάλλου, δεν γινόταν και δεν γίνεται να απαγορευτούν. Είτε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε και τοποθετείται το σπουδαίο έργο του Αρμπούζοφ, είτε κατά τον σημερινό, άλλης όψης πολεμικό κυκεώνα…

Μέσα από ένα (καθ’ όλα ταιριαστό με τον περιβάλλοντα χώρο του «Φούρνου») υγρό αλλά γεμάτο ενέργεια διαμέρισμα, ταξιδεύουμε στην περίοδο της πολιορκίας του Λένινγκραντ από τους Ναζί το ’41. Η Λίκα, ο Λεονίντικ και ο Μάρικ θα γνωριστούν κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Θα ζήσουν τη γρήγορη μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Μαζί. Αυτό θα πονέσει, αλλά και θα τους δυναμώσει. Τελικά, και θα τους διαμορφώσει για πάντα.

Όντας ενήλικες πλέον, όταν συναντηθούν ξανά θα έρθουν αντιμέτωποι με όσα έταξαν, όσα ονειρεύτηκαν, όσα μπορούν (και πρέπει) να μοιραστούν.

Οι πρωταγωνιστές Παναγιώτης Γαβρελάς, Κόνυ Ζήκου και Ερρίκος Μηλιάρης, υπό την καθοδήγηση της Ελεάννας Σαντοριναίου, φέρουν με τις ερμηνείες τους πειστικά το κλίμα και τη νοσταλγία της εποχής.

Τελικά, αφήνουν στον θεατή ερωτήματα που πρέπει ο ίδιος να απαντήσει, πάνω στο τι πρέπει να περιμένει από την επόμενη μέρα μιας κρίσης που έρχεται να του αλλάξει καθ’ όλα τη ζωή.

Κατόπιν, η συγκεκριμένη παράσταση καταφέρνει το εξής ρομαντικό, αλλά μαζί και απαραίτητο: κατευθύνει (με τον δικό της τρόπο) τον θεατή στο να προσπαθήσει να δρομολογήσει ο ίδιος, ένα καλύτερο, πιο δίκαιο αύριο…


*Follow on Twitter: @VagLIak

Συντελεστές

Μετάφραση Γιώργος Σεβαστίκογλου

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

Δραματουργία : Γιωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Aποστόλης Τσατσάκος

Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος

Μουσική Παραγωγή : Ορέστης Πετράκης

Τρομπόνι: Χρήστος Σπηλιόπουλος

Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τάσαινας

Σκηνικά- Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Κινησιολογική επιμέλεια : Φαίδρα Σούτου

Φωτογραφία – poster – video: Χρήστος Σημαιωνίδης

Sound effects: Έλια Καλογιάννη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λήδα Κουτσοδασκάλου

Μακιγιάζ: Cathy Jones

Origami: Άννα Σαντοριναίου

Επικοινωνία: Δημήτρης Χαλιώτης

Παίζουν : Παναγιώτης Γαβρελάς, Κόνυ Ζήκου, Ερρίκος Μηλιάρης

Παραγωγή Θέατρο Φούρνος 2019

Διάρκεια: 90΄

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 12€

Άνω των 65: 10€

Φοιτητικό: 10€

Ατέλειες-Ανεργίας: 5€

Με την Υποστήριξη του Ινστιτούτου Πούσκιν

The post «Η Υπόσχεση – Καημένε μου Μάρικ»: Από την εφηβεία, βίαια στην ενηλικίωση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα