Σκωτία: Σόκαρε βουλευτής όταν αποκάλυψε τον βιασμό της -Όλοι λύθηκαν σε κλάματα (ΒΙΝΤΕΟ)

18:23 8/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σοκ, έκπληξη αλλά και συγκίνηση προκάλεσε η 51χρονη βουλευτής Michelle Thomson όταν κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ενδοοικογενειακή βία στη Βουλή των Κοινοτήτων αποκάλυχε ότι πριν από 37 χρόνια είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν φίλο της και δεν είπε τίποτα σε κανέναν γιατί ένοιωθε ντροπή. Στο τέλος όλο το κοινοβούλιο «λύγισε» και όλοι έκλαιγαν…

Η Σκωτσέζα Michelle Thomson, βουλευτής του Edinburgh West, μίλησε πρώτη φορά για τον βιασμό της, λέγοντας στους συναδέλφους της πως δεν είναι θύμα, αλλά επιζώσα.

Η 51χρονη βουλευτής σημείωσε ότι ευτυχώς ήταν πολύ γρήγορο αλλά πάλεψε σκληρά να συμβιβαστεί με το περιστατικό και δεν το αποκάλυψε σε κανέναν. «Ένιωθα βρώμικη και αποστροφή για τον εαυτό μου».

«Ήμουν 14 ετών. Ήταν κάποιος γνωστός μου. Είχε προσφερθεί να με συνοδεύσει με τα πόδια στο σπίτι. Ήταν απόγευμα. Δεν ηταν σκοτεινά. Ακολουθήσαμε λίγο διαφορετική διαδρομή αλλά δεν με παραξένεψε. Μου είπε ότι ήθελε να μου δείξει κάτι σε μια διασώδη περιοχή. Σε εκείνο το σημείο άρχισα να συνειδητοποιώ πως κάτι δεν πάει καλά. Ωστόσο αγνόησα τον κώδωνα κινδύνου που χτυπούσε μέσα μου επειδή τον ήξερα και τον εμπιστευόμουν. Για να είμαι ειλικρινής τότε δεν νομίζω ότι ήξερα τι είναι βιασμός. Δεν ήταν κάτι για το οποίο μιλούσαν. Ήταν ευτυχώς γρήγορο. Θυμάμαι το αίσθημα έκπληξης, φόβου και φρίκης όταν συνειδητοποίησα πως δεν μπορούσα απλά να ξεφύγω επειδή ήταν πιο δυνατός από μένα».

«Δεν το είπα στη μητέρα μου, τον πατέρα μου, τους φίλους μου ή την αστυνομία. Το κράτησα μέσα μου«.

Αισθανόταν ντροπιασμένη που είχε επιτρέψει να της συμβεί κάτι τέτοιο.

«Κουβαλούσα την ενοχή, τον θυμό, τον φόβο, τη θλίψη και την πικρία για χρόνια. Όταν παντρεύτηκα ένιωσα ότι έπρεπε να το πω στον σύζυγό μου. Ήθελα να καταλάβει γιατί υπήρχαν τόσο ακραία συναισθήματα μέσα μου που ήξερα ότι μπορεί να καταλάβει αλλά δεν μπορούσα για χρόνια να του πω με λέξεις χωρίς να κλαίω» κατέληξε στον 8λεπτο ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο λόγο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα