Σκοπιανός πρόεδρος: Δεν υπογράφω τη συμφωνία Tσίπρα-Ζάεφ

18:02 6/7/2018 - Πηγή: Aixmi

O πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ αρνείται να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντά την βλαπτική, παρότι ψηφίστηκε για δεύτερη φορά από τη Βουλή, και κατηγορεί τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ ότι ψεύδεται και να χειραγωγεί τόσο το «μακεδονικό» όσο και το ελληνικό κοινό.

«Όσες πιέσεις και αν μου ασκηθούν δεν υπογράφω μια συμφωνία που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα και το λαό μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος

που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO και του οποίου η θητεία λήγει σε λίγους μήνες.

«Ο Μακεδόνας πρόεδρος δεν αποδέχεται τη συμφωνία εις βάρος της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και εις βάρος των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η θέση του προέδρου Ιβανόφ παραμένει απαράλλακτη και δεν θα αλλάξει κάτω υπό οιαδήποτε πίεση εκβιασμό ή απειλή», τονίζεται στη ανακοίνωση.

Λίγη ώρα νωρίτερα το VMRO κατέθεσε μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά τού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και τού υπουργού Εξωτερικών Νίκολας Ντιμιτρόφ.

Σκοπιανός πρόεδρος: Δεν υπογράφω τη συμφωνία-VMRO: Για εσχάτη προδοσία ο Ζάεφ

The post Σκοπιανός πρόεδρος: Δεν υπογράφω τη συμφωνία Tσίπρα-Ζάεφ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα