Κρέμασαν τον Σόκο Ασαχάρα, ιδρυτή τής σέχτας «Ομ Σινρικιό»

15:06 6/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Οι ιαπωνικές αρχές οδήγησαν στην κρεμάλα τον Σόκο Ασαχάρα, δάσκαλο γιόγκας και γκουρού της σέχτας «Ομ Σινρικιό», που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονική επίθεση με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο τον Μάρτιο του 1995. Μαζί μου απαγχονίστηκαν και άλλα 6 μέλη τής οργάνωσης, που ξεκίνησε ως μείγμα βουδιστικού και ιδουιστικού διαλογισμού και έφτασε να κατασκευάζει σαρίν για να σκτώσει μαζικά ανυποψίαστους ανθρώπους.

Ο Σόκο Ασαχάρα (το πραγματικό του όνομα ήταν Τσιζούο Ματσουμότο)

είχε δηλώσει αθώος και δεν κατέθεσε ποτέ. Είχε ιδρύσει τη σέχτα το 1987 και υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ θα εξαπέλυαν επίθεση στην Ιαπωνία και θα τη μετέτρεπαν σε ραδιενεργή ερημιά.

Μέλη τής Ομ είχαν τοποθετήσει το νευροτοξικό αέριο (υπήρξε εφεύρεση των Ναζί) δε 5 διαφορετικά σημεία τού Τόκιο, με στόχο να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Πέθαναν 13, ενώ άλλοι 6,300 αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι δίκες διήρκεσαν πάνω από 20 χρόνια. Η Ομ είχε φτάσει να διαθέτει 10,000 μέλη -πολλά εξ αυτών είχαν φτάσει στην Ιαπωνία από ξένες χώρες.

The post Κρέμασαν τον Σόκο Ασαχάρα, ιδρυτή τής σέχτας «Ομ Σινρικιό» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα