Τσαβούσογλου: Τσίπρας-Κοτζιάς θα μας έδιναν τους 8, αλλά…

16:07 6/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα είχε δώσει διπλή υπόσχεση στην Τουρκία ότι θα στείλει πίσω τους 8 αξιωματικούς, οι οποίοι κατφύγει στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελεκόπτερο μετά το πραξικόπημα τού 2016. Η πρώτη υπόσχεση είχε δοθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στον Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε σε

δημοσιογράφους στο πρακτορείο Ανατολή.

«H Ελλάδα κατέβαλλε αρχικά προσπάθειες για την έκδοση αυτών των ατόμων στην Τουρκία, αλλά της ασκήθηκαν πολύ σοβαρές πιέσεις από τη Δύση. Ο Τσίπρας το είχε υποσχεθεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ερντογάν, αλλά το μπλόκαραν οι δικαστές».

Η δεύτερη υπόσχεση είχε δοθεί από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, πρόσθεσε. «Ο Νίκος Κοτζιάς μου το είχε υποσχεθεί. Μου είχε πει πως η Ελλάδα δεν θέλει πραξικοπηματίες».

Ο επικεφαλής τής τουρκικής διπλωματίες επετέθη στην ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι αποφάσισε να δώσει άσυλο στους «8» υπό την πίεση τής Δύσης.

«Βλέπουμε τώρα από τη δικαστική απόφαση ότι πρώτα τους απελευθέρωσαν και μετά πήραν άσυλο. Οι δικαστές δέχονται πολύ σοβαρές πιέσεις. Βλέπουμε τις αποφάσεις των Ελλήνων δικαστών για τους πραξικοπηματίες. Οι δικαστές πιθανώς να μην ακούν την κυβέρνησή τους εκεί, αλλά γνωρίζουμε ότι αποφάσισαν υπό την πίεση της Ευρώπης».

Τσαβούσογλου: Τσίπρας-Κοτζιάς θα μας έδιναν τους 8, αλλά…

The post Τσαβούσογλου: Τσίπρας-Κοτζιάς θα μας έδιναν τους 8, αλλά… appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα