Σκόπια: Ο Ιβάνοφ θα απέχει από το δημοψήφισμα

23:09 23/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Στην αρνητική του στάση απέναντι στο επικείμενο δημοψήφισμα για την ονομασία της χώρας του εμμένει ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος γνωστοποίησε και την απόφαση να απέχει από τις διαδικασίες για το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου.
Μιλώντας σε εκδήλωση

ομογενειακής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «αντισυνταγματική» και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

Επιπλέον τόνισε ότι «η εντολή που έλαβα από τους πολίτες της χώρας και μάλιστα δύο φορές, είναι να μην επιτρέψω αλλαγή του Συντάγματος, με σκοπό την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να μην αποδεχτώ ιδέες και προτάσεις που θα απειλήσουν τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, την ιδιαιτερότητα του μακεδονικού έθνους, τη μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό μοντέλο συμβίωσης. Θα τηρήσω στο ακέραιο τις υποσχέσεις μου και για τον λόγο αυτό δεν θα προσέλθω να ψηφίσω».

Την ίδια ώρα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξακολουθεί τον αγώνα του υπέρ του δημοψηφίσματος συνεχίζοντας τις διεθνείς επαφές του.Μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και το μήνυμα του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, ο Ζάεφ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Τόσο ο Πενς, όσο και ο Μακρόν επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν μακεδονικό λαό, μια μακεδονική γλώσσα που αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο. Στις 30 Σεπτέμβρη, δεν θα καθίσετε στο σπίτι, στις 30 Σεπτέμβρη ψηφίζετε, γράφετε ιστορία, ψήφοι για την ευρωπαϊκή Μακεδονία».

Срцата полни! Сега е време сите заедно да ја зграпчиме историската шанса, за нашите деца и за нашата европска Македонија! pic.twitter.com/KwWSc66eRn

— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) September 16, 2018

The post Σκόπια: Ο Ιβάνοφ θα απέχει από το δημοψήφισμα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα