Κουβέλης: Η κυβέρνηση στέκεται απέναντι σε φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες

13:31 23/9/2018 - Πηγή: Aixmi

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, υπό την προϋπόθεση ότι η γειτονική χώρα θα έχει τηρήσει στο ακέραιο, όλα όσα προβλέπονται σε αυτήν,επισημαίνει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Θεσσαλονίκης» ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη συμφωνία «διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και αποδυναμώνει τη δράση των δυνάμεων εκείνων που θέλουν να βάλουν τα Βαλκάνια

σε νέες περιπέτειες με την επαναχάραξη των συνόρων».

«Κατανοώ τη στάση μερίδας των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίοι αντιδρούν με ειλικρινή πατριωτισμό και δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις παραμέτρους στο σύνολό τους. Η κυβέρνηση όμως, όπως οφείλουν να κάνουν όλοι οι πραγματικοί δημοκράτες και οι γνήσιοι πατριώτες, στέκεται απέναντι σε φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες τον γνήσιο πατριωτισμό μερίδας της κοινωνίας, ταυτίζονται με τους πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας και του λαού και υπηρετούν σχέδια αποσταθεροποίησης στην περιοχή» αναφέρει.

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Ναυτιλίας σημειώνει επίσης ότι «εθνικιστικές δυνάμεις στην Αλβανία προβάλλουν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» με τα σύνορα της «νέας χώρας» να περιλαμβάνουν ελληνικά εδάφη και εδάφη της FYROM» και θυμίζει τη στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με την Αλβανία και τις πιέσεις που ασκούσε η Αγκυρα όλο το προηγούμενο διάστημα προς την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ να μην καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα.

Αναφέρεται επίσης στη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την οποία λέει ότι «ήταν σε πολύ καλό επίπεδο», ενώ αναφερόμενος στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, λέει ότι «το ίδιο φυσικά ισχύει και με τον κ. Δ. Βίτσα, με τον οποίο άλλωστε έχουμε συναντίληψη σε βασικές και κορυφαίες κυβερνητικές και πολιτικές επιλογές και ενέργειες».

Όσον αφορά στην προκλητικότητα της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας αλλά και τις διεκδικήσεις της επί ανύπαρκτων θεμάτων, τονίζει ότι «πάγια παραμένει και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπερασπισθεί τα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αναφερόμενος στην υπέρμετρη εκλογολογία των ημερών και την επιμονή της αντιπολίτευσης για άμεση προσφυγή στις κάλπες, τονίζει ότι «οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με τη λήξη της προβλεπόμενης από το Σύνταγμα κυβερνητικής θητείας. Τότε οι πολίτες θα μπορούν να κρίνουν το κυβερνητικό έργο και φυσικά να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα τετραετία και όσα θα διακηρύξουν οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις».

Στη συνέχεια και αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα… Εμείς πιστεύουμε σε μία ανάπτυξη δίκαιη, με προοδευτικό περιεχόμενο. Σε μία ανάπτυξη που θα διανέμει με δίκαιο τρόπο τον παραγόμενο πλούτο. Σε μία ανάπτυξη, επίκεντρο της οποίας θα είναι ο άνθρωπος, τα δικαιώματά του και οι διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες του». Ο κ. Κουβέλης, μιλάει «για αποκατάσταση αδικιών» και «σε καμιά περίπτωση» για «παροχολογία», όπως μεταφράσθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση οι εξαγγελίες Τσίπρα, από του βήματος της 83ης ΔΕΘ.

Τέλος, αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα των ημερών, περί της μείωσης των συντάξεων, τονίζει χαρακτηριστικά: «Είμαι αισιόδοξος. Η κυβέρνηση δίνει μία πολύ σκληρή μάχη και πιστεύω ότι οι προσπάθειες του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα έχουν θετικό τέλος».

The post Κουβέλης: Η κυβέρνηση στέκεται απέναντι σε φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα