Σκανδαλίδης: Δε χαρίζω το ΠΑΣΟΚ σε κανέναν

14:21 11/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Το βήμα της Βουλής επέλεξε για να κάνει την πρώτη του παρέμβαση μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης, και από αυτή δεν έλειψαν και οι αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος.

«ΠΑΣΟΚ ήμουν, ΠΑΣΟΚ είμαι και αυτό δεν το χαρίζω σε κανένα», είπε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος που είδε την πόρτα της εξόδου από την κοινοβουλευτική

ομάδα μετά την απόφασή του να απόσχει από την ψηφοφορία για τα μέτρα.

Και συνέχισε: «Μπήκα στη πολιτική με το ΠΑΣΟΚ, θα φύγω με το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν θα φύγω από το ΠΑΣΟΚ», αφήνοντας με σαφή τρόπο να εννοηθεί ότι σκοπεύει να παίξει ενεργό ρόλο στις όποιες εσωκομματικές εξελίξεις δρομολογηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημείωσε, πάντως, ότι υπηρέτησε το κίνημα χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, και υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο μόνος ιστορικός ιδεολογικός χώρος της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, πρέπει να βρει σταθερό βηματισμό και να σταθεί όρθιο.

Σε ό,τι αφορά στη στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό, όπως ήταν ήδη γνωστό, είπε ότι θα τον στηρίξει: «Ο προϋπολογισμός δεν είναι απλά ένας νόμος του κράτους. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Η καταψήφισή του σημαίνει εκλογές, οι οποίες δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Αντίθετα θα οδηγούσαν σε περιπέτειες τη χώρα».

Θυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος διεμήνυσε ότι η διαγραφή του Σκανδαλίδη και των άλλων πέντε βουλευτών, σημαίνει και διαγραφή από το κόμμα -όχι μόνο από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα