Σημαντική αποκάλυψη από τη NASA: Βρήκαν εξωγήινους;

14:17 13/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Έκτακτη συνεντευξη Τύπου παραχωρεί αύριο η NASA κατά την οποία θα ανακοινώσει νέες ανακαλύψεις και όλα τα ευρήματα του διαστημικού τηλεσκοπίου Kepler με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google.

Η πρώτη αποστολή του Kepler που ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2012, είχε εξαιρετική επιτυχία καθώς η έρευνα είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έτσι χρηματοδοτήθηκε νέα και μεγαλύτερη

αποστολή που, σύμφωνα με ιστοσελίδες επιστημονικού ενδιαφέροντος, εντόπισε πλανήτη παρόμοιου με τη Γη όπου ίσως να μπορεί να υπάρξει ζωή κι αυτό θα ανακοινώσουν αύριο οι επιστήμονες της NASA.

Μάλιστα, το Kepler είναι αυτό που εντόπισε τη «Ζώνη της Ζωής», στην οποία περιστρέφονται πολλοί πλανήτες και βρίσκονται σε σημείο όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή ώστε να υποστηρίζει την ύπαρξη νερού.

«Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές που χρησιμοποιούν τη δυνατότητα μηχανικής εκμάθησης των αλγορίθμων της Google, τη λειτουργία δηλαδή τεχνητής νοημοσύνης που δείχνει το δρόμο για νέους τρόπους ανάλυσης των δεδομένων του Kepler» σημείωνε η NASA σε σχετικό δελτίο Τύπου.

The post Σημαντική αποκάλυψη από τη NASA: Βρήκαν εξωγήινους; appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα