Αισιόδοξος Νίμιτς: Λύση το 2018 για το όνομα των Σκοπίων

13:48 13/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων για το θέμα των Σκοπίων, μεταξύ των εκπροσπώλων των δυο χωρών με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

Ο Μάθιου Νίμιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος και δήλωσε ότι «το 2018 είναι η χρονιά που μπορεί και πρέπει να επιλυθεί» το θέμα της ονομασίας της FYROM.

Όπως είπε, δεν έκανε κάποια συγκεκριμένη πρόταση, αλλά προσπάθησε να διευκολύνει τις δύο πλευρές για την εξεύρεση πιθανών λύσεων στο θέμα της ονομασίας. «Είχαμε τηλεφωνικές επαφές και στο παρελθόν, αλλά είναι πρώτη φορά που συζητήθηκε σοβαρά το ζήτημα του ονόματος. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη τώρα», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει θέληση να γίνουν και άλλες συναντήσεις, ενδεχομένως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, χωρίς ωστόσο να έχουν καθοριστεί συγκεκριμένες ημερομηνίες. «Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει θέσει το θέμα της επίλυσης της ονομασίας ως ύψιστη προτεραιότητα και δηλώνει αποφασισμένη να προσπαθήσει να σπάσει το αδιέξοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά και η κυβέρνηση της Αθήνας, όπως και ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τις δηλώσεις του, δείχνει τη βούληση για επίλυση του ζητήματος», κατέληξε ο πρέσβης.

Την Ελλάδα εκπροσώησε ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης και τα Σκόπια ο Βάσκο Ναουμόφσκι.

Αισιόδοξος Νίμιτς για τα Σκόπια: Λύση το 2018

The post Αισιόδοξος Νίμιτς: Λύση το 2018 για το όνομα των Σκοπίων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα