Άγρια κόντρα Άδωνι – Φάμελλου για τις επενδύσεις Τσακαλώτου

13:14 13/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Αγρια αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος με αφορμή τις καταθέσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στο εξωτερικό.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον ΥΠΟΙΚ που απουσίαζε από τη συνεδρίαση, ότι από τη μια δηλώνει αριστερός και κομμουνιστής, βρίζοντας τις off shore, αλλά από

την άλλη έχει επενδύσει τα λεφτά του σε πολυεθνικές χρηματιστηριακές εταιρείες που πλουτίζουν από off shore.

«Ο αριστερός και κομμουνιστής κ. Τσακαλώτος με πολλή χαρά χτύπησε το σφυρί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δε σας πιάνει κανείς πουθενά, είστε με όλους και με όλα», είπε ο κ. Γεωργιάδης, στον οποίο ανέλαβε να απαντήσει ο κ. Φάμελλος: «Ο κ.Τσακαλώτος τα δήλωσε και τα δούλεψε τα λεφτά του, εσείς γιατί δεν έχετε πει ακόμα τίποτα για την offshore της κυρίας Μητσοτάκη για τα λεφτά που υπάρχουν σε φορολογικούς παραδείσους και τα βάζετε με τα πραγματικά λεφτά που έχουν δουλευτεί και είναι νόμιμα. Μήπως θέλετε να μας πείτε εσείς κάτι για τις δικές σας επαγγελματικές δραστηριότητες για τα σεμινάρια ρητορικής που κάνετε αφού σας απαγορεύτηκε να κάνετε τηλεπωλήσεις».

Επανήλθε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανταπαντώντας στον υπουργό: «Είδα το σθένος με το οποίο υπερασπιστήκατε τις καταθέσεις Τσακαλώτου στην Morgan Stanley και στην Black rock και συνδέσατε αυτό με τις δικές μου επαγγελματικές δραστηριότητες στα σεμινάρια ρητορικής. Είναι εντυπωσιακό ότι βρίσκετε τόσο φυσιολογικό ο υπουργός οικονομικών να έχει τις καταθέσεις στο εξωτερικό».

Ακολούθησε η απάντηση από τον κ. Φάμελλο: «Είχα πρόθεση να θίξω και τον κ. Γεωργιάδη και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ διότι θίγει τη χώρα μου η παραδοχή του πρώην προέδρου του Eurogroup ότι έκαναν λάθος στο πρώτο μνημόνιο εις βάρος της Ελλάδας” είπε και συμπλήρωσε: «Όσον αφορά στα λεφτά του κυρίου Τσακαλώτου και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα δούλεψαν και τα δήλωσαν, γιατί δεν έχει δηλωθεί η offshore εταιρεία της κ. Μητσοτάκη και του αρχηγού σας γιατί δεν έχετε πάρει θέση; Σας θίγω και θα σας το λέω πάντα προσωπικά κ. Γεωργιάδη».

The post Άγρια κόντρα Άδωνι – Φάμελλου για τις επενδύσεις Τσακαλώτου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα