Σία Κοσιώνη και Αντώνης Σρόιτερ ανάμεσα στους τιμηθέντες με Βραβείο Μπότση

10:13 27/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Χθες βράδυ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία του Ιδρύματος Αθ. Μπότση.

Αναφορά στα προβλήματα του δημοσιογραφικού κόσμου, τα οποία εντείνονται με την ένταξη του ασφαλιστικού ταμείου των δημοσιογράφων στον ενιαίο ΕΦΚΑ, αλλά και με τους κλυδωνισμούς στους μεγάλους εκδοτικούς ομίλους της χώρας, έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ

Δημήτρης Κουμπιάς στον σύντομο χαιρετισμό του, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, χαρακτήρισε ως «πράξη αντίστασης» την αποψινή βράβευση, με δημοσιογράφους που εργάζονται σκληρά, υπό αντίξοες συνθήκες, τηρώντας όμως πάντα, τη δεοντολογία.

Για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων και την τηλεοπτική του εκπομπή «Αυτοψία» βραβεύθηκε ο Αντώνης Σρόιτερ του Alpha, ενώ η Σία Κοσιώνη για τις σημαντικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε με διεθνείς και ελληνικές προσωπικότητες στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκπομπής «Ιστορίες».

Η ίδια η παρουσιάστρια με ανάρτησή της στο facebook έγραψε: «Ήταν μια πολύ τιμητική και συγκινητική στιγμή. Από αυτές που σε κάνουν να λες «αξίζει τον κόπο». Είναι ένα βραβείο το οποίο ομως θέλω πάνω απο όλα να μοιραστώ με όλους τους ανθρώπους του ΣΚΑΙ με τους οποίους έχουμε παλέψει μαζί όλα αυτά τα χρόνια με αφοσίωση στη δουλειά που αγαπάμε κ με αληθινό νοιάξιμο για τον κόσμο στον οποίο απευθυνόμαστε ειδικά τα τελευταία άγρια χρόνια που ζούμε. Και κάτι τέτοιες στιγμές σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις. Με την ίδια πίστη, την ίδια δύναμη και όρεξη…»

Αναλυτικά τα απονεμηθέντα βραβεία

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, μετά από εισήγηση της γνωμοδοτικής επιτροπής βράβευσε τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφοι Ανατολικού Αιγαίου: για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, που επέδειξαν οι νησιώτες του ανατολ. Αιγαίου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου , Νήσων Κυρ. Κορτέσης.

Στον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Αντώνη Σρόϊτερ για την αντικειμενική κάλυψη της ειδησεογραφίας και την ανάδειξη κοινωνικών ρεπορτάζ μέσα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού και της εκπομπής του «Αυτοψία». Το βραβείο παρέδωσε στον δημοσιογράφο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, Σία Κοσιώνη, για τις σημαντικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε με διεθνείς και ελληνικές προσωπικότητες στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκπομπής «Ιστορίες». Το βραβείο παρέλαβε επίσης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» Διονύση Νασιόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβείο για την αντικειμενική παρουσίαση του πολιτικού ρεπορτάζ.

Στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρεπανά, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για την ερευνητική δημοσιογραφική προσέγγιση και την ανάδειξη των ανθρώπινων προσωπικών ιστοριών στο προσφυγικό.

Ειδικά βραβεία έλαβαν οι εξής:

Βραβείο «Γιάννης Φάτσης» στον Αντώνη Αντωνόπουλο, το οποίο απένειμε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.

Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα το οποίο επίσης παρέδωσε ο Γ. Βαρεμένος.

Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους Νίκο Φιλιππίδη και Γεώργιο Γάτο. Τις βραβεύσεις έκανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η δημοσιογράφος Κατερίνα Τασσοπούλου.

Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών «Κώστας Τσατσαρώνης» παρέλαβε από τα χέρια του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, ο δημοσιογράφος Ισαάκ Καριπίδης.

Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» στον Χρυσόστομο Πατούλα.

Βραβείο Δημοσιογραφίας & Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» με χορηγό το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας στον Βασίλειο Μπίτση.

Keywords
Τυχαία Θέματα