Ποδαρικό της Μέι στον Λευκό Οίκο – Προειδοποιήσεις προς Τραμπ κατά Πούτιν

09:29 27/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Η πρώτη ξένη ηγέτις που θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα γίνει η Τερέζα Μέι, η οποία επισκέπτεται τις ΗΠΑ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, μιλώντας ενώπιον κοινοβουλευτικών των Ρεπουμπλικάνων σε εκδήλωση στη Φιλαδέλφεια, απηύθυνε προειδοποιήσεις προς τη νέα κυβέρνηση κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τον οποίο είπε «συνεργαστείτε αλλά προσέχετε».

Όπως είπε χαρακτηριστικά

η κυρία Μέι: «Όταν μιλάμε για τη Ρωσία, είναι συνετό να μιμούμαστε το παράδειγμα του προέδρου (των ΗΠΑ Ρόναλντ) Ρίγκαν, ο οποίος στις διαπραγματεύσεις του με τον τότε ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εφάρμοζε την παροιμία «εμπιστέψου, αλλά επαλήθευε». Όσον αφορά τον πρόεδρο Πούτιν, η συμβουλή μου είναι «συνεργαστείτε, αλλά προσέχετε»» και πρόσθεσε πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συνεργάζονται, αλλά από «θέση ισχύος», με τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πει ότι θέλει να επιδιώξει επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία.

Επιπλέον, η Μέι σε αντιδιαστολή με τον Τραμπ δήλωσε κατά την ομιλία της ότι αποδίδει μεγάλη σημασία σε θεσμούς όπως ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

«Είναι ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στα Ηνωμένα Έθνη, αλλά παραμένουν ζωτικής σημασίας», είπε χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ΝΑΤΟ, «ακρογωνιαίο λίθο της άμυνας της Δύσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα