Σφοδρή σύγκρουση για τον νέο διοικητή της ΕΥΠ

19:26 31/8/2019 - Πηγή: Aixmi

Οξύτατη πολιτική σύγκρουση έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Παναγιώτη Κοντολέοντος στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή διάταξη με την οποία αλλάζει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος. Ειδικότερα, στο εξής δεν είναι αναγκαίο να διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου.

Και, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 Αυγούστου τόνιζε στη Βουλή:

«Για το ζήτημα της ΕΥΠ δεν έχω να πω πολλά. Κανένα νόμο δεν θα αλλάξουμε».

Η διάταξη υπερψηφίστηκε από τους 150 παρόντες βουλευτές της ΝΔ. Αρνητικά ψήφισαν 70 βουλευτές. Είχαν αποχωρήσει ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ 25 και ΚΚΕ.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν ειρωνικά ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον διοικητή της ΕΥΠ και την ψηφοφορία στη Βουλή:

«Ο κ. Τσίπρας μάλλον τελεί σε ταραχή αφού το 1/3 των βουλευτών του προτίμησε τις παραλίες από το να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που εκείνος ζήτησε. Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα έχει συνάντηση μαζί του, όπως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν τον συναντήσει από κοντά, ίσως αντιληφθεί ποσό άδικα ήταν αυτά που εκτόξευσε εναντίον του».

Ο κ. Κοντολέων ήταν γενικός διευθυντής σε πολυεθνική εταιρεία στον τομέα της ασφάλειας, την G4S. 

The post Σφοδρή σύγκρουση για τον νέο διοικητή της ΕΥΠ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα