Σεντένο: Πρώτα το πρόγραμμα, μετά το χρέος

14:02 14/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Προσγειώνει την ελληνική κυβέρνηση ο νέος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο καθώς με δηλώσεις του στο CNBC ξεκαθάρισε πως πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και μετά να υπάρξει συζήτηση για το χρέος.

Όπως τόνισε, πρώτα πρέπει να γίνουν ενδιάμεσα βήματα και μετά να αρχίσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού

χρέους.

Το οικονομικό δίκτυο υπενθυμίζει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, στις 5 Δεκεμβρίου, όπου εξέφραζε την ελπίδα για συζήτηση του χρέους πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ωστόσο ο Σεντένο είναι ξεκάθαρος: «Είμαστε σε μια καλή διάθεση για να τελειώσουμε στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές θα συνεχίσουν το καταπληκτικό έργο που κάνουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να υλοποιήσουν όλα τα μέτρα και να πετύχουν όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα» και καλεί τους Ευρωπαίους να στηρίξουν την Ελλάδα στο τέλος του προγράμματος και να επιδείξουν υπομονή.

https://www.cnbc.com/video/2017/12/14/dont-expect-european-parliament-elections-to-impact-monetary-union-reform-centeno.html

The post Σεντένο: Πρώτα το πρόγραμμα, μετά το χρέος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα